Zonnepanelen geven een mooi rendement en zijn goed voor de planeet. Als je ze hebt, ben je goed bezig. Maar je kunt er meer uithalen. Via cryptocurrency kun je nog extra beloond worden voor je bijdrage aan een groenere wereld. En het mooie is: je hoeft er eigenlijk niets voor te doen.

Toen ik zonnepanelen op mijn dak kreeg, had ik daar verschillende redenen voor. Eén ervan was om te besparen op mijn energierekening. De terugverdientijd van zonnepanelen is over het algemeen zes tot zeven jaar, puur op basis van een lagere energierekening. Dat maakt het al een no brainer in mijn ogen.

Maar wat nu als je er nog meer geld mee kan verdienen. Dan moet je dat zeker niet laten liggen, toch? Via cryptocurrency is het mogelijk om nog meer rendement te halen uit je panelen. Natuurlijk in de eerste plaats door de energie die je niet gebruikt in te zetten om cryptomunten te minen. Maar dit gaat ten koste van je PC. Er is nog een andere, minder voor de hand liggende manier waarop je kunt profiteren, en wel via de SolarCoin.

SolarCoin

SolarCoin is een cryptomunt, zoals Bitcoin, maar dan beter. De mensen achter SolarCoin hebben zich tot doel gesteld om zonne-energie te bevorderen. Dit doen ze op een hele eenvoudige manier. Wie zonnepanelen heeft, kan dit melden. De hoeveelheid energie je produceert bepaalt hoeveel coins je jaarlijks krijgt.

Meer dan registreren en de wallet installeren, is niet nodig. De SolarCoins worden gestort op je wallet en je kunt ze verkopen indien gewenst op een exchange.

Hoeveel SolarCoins krijg je dan?

De hoeveelheid SolarCoins die je krijgt wordt als volgt berekend:

365 days X 24 hrs X 15% X Your KW Nameplate Capacity/1000

Toegegeven, je wordt er niet direct rijk van. In mijn geval kwam het neer op opgeveer €10 per jaar, omdat ik maar een paar panelen heb die bij elkaar 4KWp leveren. Maar stel dat je wat meer zonnepanelen hebt dan is het een leuke extra. En uiteraard komt hier nog bij dat de SolarCoin een cryptomunt is, die een relatief lage waarde heeft op dit moment.

Sinds ik mijn eerste beloning heb gehad, zijn ze alweer verdubbeld in waarde. Wie weet waar dat heen gaat.

Maar.. gratis geld bestaat niet! Wat zit erachter?

Je beloning ontvang je in SolarCoins. De waarde die ze hebben worden bepaald door vraag en aanbod. Als je het geld op je bankrekening wilt hebben, moet je ze verkopen op een exchange zoals Bittrex. Dit is niet heel ingewikkeld en cryptomunten worden dagelijks gekocht en verkocht door miljoenen mensen.

Alle SolarCoins bij elkaar vertegenwoordigen een waarde van meer dan 50 miljoen dollar.

Het is dus toch een soort gratis geld. Een beloning voor het feit dat je groene energie produceert met je zonnepanelen.

Ja maar, Bitcoin kost toch megaveel stroom?

Bitcoin kost inderdaad veel stroom. De computers die Bitcoin transacties doen verbruiken meer stroom dan de energie die heel Nederland gebruikt. Wat voor zin heeft het dan om SolarCoins te hebben, als dat alleen maar stroom kost? Gaat dan het voordeel voor een duurzame planeet niet verloren?

Nee. Omdat SolarCoin een efficiëntere manier gebruikt om transacties te doen dan Bitcoin. Dit principe heet staking. Wie SolarCoins heeft helpt mee om transacties te verifiëren van andere gebruikers. Dit kost nauwelijks stroom en is veel sneller dan mining.

Klinkt goed! Hoe verzilver ik dit buitenkansje?

Ga naar de website van SolarCoin en maak een account aan. Daarna upload je de factuur van je zonne-installatie. Zorg dat er goed op staat hoeveel KWp deze produceert. Installeer de wallet, wacht een paar weken op goedkeuring en je munten worden gestort.

Het leuke is dat ze met terugwerkende kracht vanaf 2010 al gestort worden. Dus stel je hebt je zonnepanelen al in 2013 geplaatst, dan krijg je direct ruim 4 jaar aan munten!

Bij het invullen van het formulier mag je ook invullen van wie je deze tip hebt gekregen.

E-mail: jeroen@derwort .nl
SolarCoin adres: 8RyR2NeR9t4AQ9AxXbGc8pk6kS6ALYKoyn

Uiteraard geen verplichting, maar wel zo sympathiek!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.